Obavijest za roditelje školskih obveznika - čija djeca imaju utvrđene teškoće u razvoju i čija djeca su u školskoj godini 2022./2023. dobila Rješenje o odgodi upisa u I. razreda osnovne škole

 

Obavijest za roditelje školskih obveznika


Poštovani roditelji,


prije upisa djeteta u I. razred osnovne škole, potrebno je obaviti pregled djeteta kod stručnog povjerenstva škole.
S obzirom da je i nadležni školski liječnik član stručnog povjerenstva škole, roditelj je dužan prijaviti dijete za pregled u ambulanti nadležnog školskog liječnika, a s ostalim članovima stručnog povjerenstva dužan je utvrditi termin pregleda u školi koju će dijete pohađati prema upisnom području.


Djeca školski obveznici u školskoj godini 2023./2024. s već utvrđenim teškoćama u razvoju i djeca koja su uškolskoj godini 2022./2023. dobila Rješenje o odgodi upisa u I. razred osnovne škole, trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja zbog upisa u I. razred osnovne škole u vremenu od 1. veljače do 15. travnja 2023. godine kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora sukladno Pravilniku o osnovnoškolskom i srednješkolskom odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju.


Potpora uključuje primjereni program obrazovanja za dijete već prvog dana nove nastavne godine, osiguranog pomoćnika u nastavi ili uključenost djeteta u program predškole za dijete kojem će biti određena odgoda od upisa.

Popis osnovnih škola kojoj pripadate prema mjestu stanovanja te nadležne školske liječnike možete pronaći ovdje:
https://vrtic-vrapce.zagreb.hr/UserDocsImages/Raspored pregleda djece za upis u I.r OŠ u šk. g. 23-24 (1).docx

© 2023 Vrtić Vrapče. Sva prava pridržana.